Συμβουλευτική & Υποστήριξη Μεταναστριών - fainareti

Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων μητέρων

Η κύηση και η αρχή της μητρότητας συνιστά μια ευαίσθητη φάση στην ζωή της γυναίκας, κατά την οποία η ίδια καθίσταται ευάλωτη, στον βαθμό που καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από πρωτόγνωρες εμπειρίες και κομβικές αλλαγές, στη σωματική εικόνα, την καθημερινή ζωή, στις σχέσεις, γεγονός που παγιώνει μια διαφορετικότητα. Συχνά οι ισορροπίες μέσα στην οικογένεια ανατρέπονται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που υπάρχουν ψυχοκοινωνικά ή και οικονομικά προβλήματα και η κάλυψη συναισθηματικών, σωματικών και ψυχολογικών αναγκών, ιδιαίτερα των γυναικών που βιώνουν παράλληλα κοινωνικό αποκλεισμό, ρατσισμό, φτώχεια και περιθωριοποίηση, καθίσταται επιτακτική.

Από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, η ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» υλοποίησε το Σχέδιο Δράσης «Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων μητέρων». Συνολικά, 254 μετανάστριες έγκυες και νέες μητέρες έλαβαν υπηρεσίες προετοιμασίας για τη γονεϊκότητα, προαγωγής του μητρικού θηλασμού, μαιευτικής φροντίδας στη λοχεία, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και την αντιμετώπιση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη. Παράλληλα, έλαβαν χώρα δράσεις δικτύωσης με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις με στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου παραπομπών στα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής φροντίδας. Επίσης, στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης «Συμβουλευτική και Υποστήριξη Μεταναστριών Εγκύων και Νέων Μητέρων» η ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ εκπόνησε και διαθέτει τον  ενημερωτικό Οδηγό Φροντίδας Εγκύου και Νέας Μητέρας, σε 4 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά. 

Το Σχέδιο Δράσης εντασσόταν στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναίκειων Οργανώσεων)» (Α΄ καιΒ΄Κύκλος) τουΕπιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ). 

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας