Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης – 2109319054 - fainareti

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης – 2109319054Τα αποτελέσματα των ερευνών και η κλινική εμπειρία υποδεικνύουν την αναγκαιότητα της έγκαιρης ανίχνευσης - εντοπισμού των γυναικών που εμφανίζουν ή είναι ευάλωτες στο να εμφανίσουν ψυχικές διαταραχές κατά την περιγεννητική περίοδο. Για αυτό το λόγο η ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ λειτουργεί από το Μάϊο του 2014 τη Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας - 2109319054, για όλη την Ελλάδα.

Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 - 21:00, και στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, ψυχολόγους και μαίες.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

  • Ψυχολογική υποστήριξη - εκτίμηση.

  • Πληροφόρηση και συμβουλευτική σχετικά με την κύηση και τη λοχεία (προετοιμασία για τον τοκετό, θηλασμός, φροντίδα νεογνού/βρέφους κτλ).

  • Διασύνδεση: Παραπομπή όταν απαιτείται, σε Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας που βρίσκονται στην περιοχή διαμονής του/της εξυπηρετούμενου/ης.

  • Ενημέρωση επαγγελματιών υγείας σε θέματα που αφορούν στην περιγεννητική ψυχική υγεία.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Έγκυες, λεχωίδες, μητέρες, πατέρες, συντρόφους, συζύγους.

  • Ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του ζευγαριού.

  • Μονογονεϊκές οικογένειες.

  • Υπηρεσίες/φορείς/ επαγγελματίες υγείας.

Αρχές λειτουργίας

Η τηλεφωνική γραμμή προσφέρει ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη μέσα από τη διαδικασία της ενεργητικής ακρόασης, τηρώντας τον Κώδικα Δεοντολογίας που αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των εξυπηρετούμενων. Διαφυλάσσει το απόρρητο των πληροφοριών και το σεβασμό στο δικαίωμα της ανωνυμίας.

Κόστος κλήσης

Αστική χρέωση.

Η δράση εντάσσεται στην Πράξη «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ, ΛΕΧΩΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ» και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ΕΣΠΑ 2007-2013.

Eπικοινωνία

Κοραή 2 & Ομήρου, 1ος όροφος
Νέα Σμύρνη
Τ.Κ. 17 121
Τηλ. 210 9319054
Φαξ. 210 9319056
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Newsletter

Aκολουθήστε μας